Mjölksnack.

Att mjölk är gott vet ju alla.
Och för dem som inte vet det, och som inte vet vad mjölk är, så ska jag berätta vad det är:
Mjölk är en vit dryck som kommer från kor. När kor blir gravida(det heter väl gravid på kor också?)så börjar mjölk produceras, precis som på människor. Den mjölken ska egentligen gå till deras kalvar men istället så kommer vi onda människor och mjölkar dem, alltså tar vi mjölken från deras... bröst. Eh, om det nu heter bröst på kor, det låter väldigt fel.
<- Mjölk.
Mjölken åker sedan till ett mejeri. Som Arla, Östgöta Mjölk och Skåne mejerier.
Skåne mejerier är den bästa eftersom den är från Skåne, från skånska kor. Och skånska kor är glada kor. Det finns faktiskt ekologisk skånsk mjölk också, vilket kommer från ännu gladare skånska kor! (Jag tar förgivet att kor som bor i Skåne är glada, därför att de bor i Skåne!)

Och vet ni vad? Nu precis sa min mamma: "Matilda, skulle du vilja köra iväg och handla mjölk efter maten?". Allt i dagens samhälle hålls ihop på grund av mjölk. Mjölk är så bra, så underbart.

Okej. Tillbaka till mjölken. (Haha, hela inlägget handlar ju om mjölk).
Det finns folk som inte dricker mjölk för att de tycker att det är fel att ta mjölken från korna, och kalvarna. Såhär tänker jag:
Kalvarna får ju sin mjölk ändå, även om den är konstgjord eller vad den är, så egentligen är det skit samma. Man måste dricka mjölk(eller äter ost, eller smör eller någonting)för att få kalcium. Och får man inget kalcium dör man! (Inte. Men man hade kunnat göra)

Alltså; mjölk är viktigt, och kor är viktiga för man får massor av mat av dem, men det är något annat. För kor ger oss mjölk. Punkt slut.


Kommentarer
Postat av: Conny Ekelund

Men lite konstigt är det allt.....Kor dricker INTE mjölk ju, Men kalven gör det...kor dricker VATTEN!! och vi får mjölk SKUMT eller???

2009-11-09 @ 17:11:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0